Beko Shop - Tržni Centar Pacific

Radno vrijeme:

Kontakt informacije

Tel: 030 871-020
Fax:
E-mail:

Beko Shop

Omega d.o.o.društvo sa ograničenom odgovornošću za promet roba i usluga, osnovano je 1990-te u Živinicama, kao jedna od prvih privatnih firmi u Bosni Hercegovini.

Osnovne oblasti poslovanja firme:iznajmljivanje nekretnina i poslovnih prostora unutar tržnih centara, veleprodaja hrane, pića i drugih roba za trgovine i ugostiteljstvo, veleprodaja i maloprodaja bijele tehnike i potrošačke elektronike, maloprodaja namještaja, maloprodaja obuće i tekstila.

Omega d.o.o., u početku mala porodična firma, proteklih godina se razvila u trgovačkog lidera na tržištu cijele  Bosne i Hercegovine. Društvo Omega trenutno pripada grupi deset najvećih trgovačkih kuća u državi i vodeća je firma na tržištu bijele tehnike i elektronike.
Društvo Omega zapošljava preko 400 radnika, koji predstavljaju spoj višegodišnjeg iskustva u trgovačkim poslovima, rukovođenju i organizaciji, te mladosti i nove energije koju donose mladi stručni kadrovi. U periodu 2001 – 2009 broj zaposlenih u društvu Omega se udvostručio, što govori o vrlo visokoj stopi rasta koja karakteriše poslovanje Omege.

Osnovni materijalni resursi Društva su:

• 5 prodajnih centara, jedan u Tuzli, u Sarajevu, Lukavcu, Živinicama i Kalesiji, sa ukupno 25.000 m2 prodajnog prostora,

• 27 Beko shopova , 10 u Sarajevu, 3 u Banjaluci, 2 u Mostaru te po jedan u Tuzli, Živinicama, Banovićima, Lukavcu, Kalesiji, Srebreniku, Bosanskoj Krupi, Brčkom, Goražde, Bihać i Gradišci, i naravno Omega web shop. 

• 2 skladišno-distributivna centra u Živinicama i Tuzli ukupne površine 15.000 m2, i

• vozni park koji čini više od 50 kamiona i dostavnih vozila.

Informatičku osnovu Omege čini savremena računarska mreža sa integrisanim bazama podataka i sistemom razmjene informacija koja povezuje preko 130 računara raspoređenih u svim poslovnim objektima.

Omega ima preko 300 domaćih kupaca bijele tehnike, elektronike, namještaja i preko 2000 kupaca za robe široke potrošnje širom Bosne i Hercegovine.Omega je ekskluzivan distributer za BiH brendova: Beko, Blomberg, Grundig i dobila je priznanje 2007g. i 2012 od firme Arcelik, koja je vlasnik ovih brendova, za njenog  najboljeg distributera u svijetu.

Omega je od 2003.g. otpočela sa razvojem svoje vlastite servisne mreže koja servisira sve vrste roba koje Omega prodaje, od bijele tehnike, elektronike, motora, skutera, peći na čvrsta goriva itd. Omegina servisna mreža je danas najjača servisna mreža u BiH, sa preko 50 ovlaštenih  servisa u BiH. Omegina servisna mreža je organizovana tako da ima Centralni servisni centar u Lukavcu sa CALL CENTROM za prijavu kvarova koji svakodnevno komunicira sa vlastitim Omeginim  servisima u Sarajevu, Mostaru, Doboju i Tuzli i sa još preko 50 ovlaštenih servisa pod ugovorom koji se nalaze u svim gradovima BiH.

Omega ima veliko učešće u prodaji peći na čvrsta goriva i ima dugogodišnju saradnju sa proizvođačima: Helios (BiH), Plamen (Hrvatska) i Alfa, Blist, Tim Sistem (Srbija).

Distributer je za proizvođače hrane i pića kao što su: Mlekarna Celeia, Rubio, Vipava,Pirella, Unigra, Grand Master, Sicell i drugi. Krajem 2013 godine potpisan je ugovor sa Mlekarnama Celeia Slovenija za generalno zastupništvo na području cijele BiH.

Omega je veoma značajan veletrgovac roba široke potrošnje sa dugom tradicijom u cijeloj  Bosni i Hercegovini. Posjeduje velike skladišne kapacitete. Omega snadbjeva sa robama široke potrošnje Tuzlansku regiju, Sarajevsku i Banjalučku regiju  te regiju srednje Bosne.

Omega sarađuje sa poznatim evropskim bankama kao što su: NLB Banka iz Slovenije, Intesa San Paolo Bank iz Italije, Sberbanka, Hypo Alpe Adria Bank iz Austrije, Unicredit banka, Raiffeisen Bank, BBI banka, Sparkasse, Procredit, Turkish Zirrat Bank iz Turske i druge. Njihova podrška omogućava jačinu i finansijsku sigurnost kako nama tako i našim partnerima i klijentima. Omega je ostvarila vrlo bliske prijateljske i poštene odnose sa svim svojim internacionalnim partnerima i brendovima.

Snažna i razgranata mreža saradnika, dobavljača i distributera, visoka vjernost kupaca i ukupni poslovni rezultati su utemeljeni u osnovnim načelima razvoja društva Omega koje karakterišu povjerenje, stručnost, poslovnost i poštenje.

Potražite još

Kontakt

Josipa Bana Jelačića 83, Kiseljak

Tel: + 387 30 877 700

Fax: + 387 30 877 255

danijel.pravdic@pacific.ba

Radno Vrijeme: 08:00-20:00